Hírek

6 éve, 7 hónapja, 21 napja és 23 órája

Zarándoklat Szőkefalvára

aug
20
2014
Szőkefalván a jelenések megszűnése, és Rózsika halála után is minden hónap 17-én engesztelés zajlik. Az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően szeptember 17-én Bocsa József, piarista atya fogja vezetni az engesztelést, melynek keretében a Szűzanyának szentelődésüket végezhetik el, illetve újíthatják meg a jelenlevők.
Szerző: andre | 2014. augusztus 20.
9 éve, 6 hónapja, 3 napja és 14 órája

Új fényben ragyog a szatmárnémeti Szent József-templom

okt
08
2011
A szatmári hívek mostantól megszépült, színében és fényében megújult templombelsővel találhatják a sugárúti Szent József-templomot, hiszen befejeződött annak belső felújítása. Az 1913-ban megépült templom eddig már több renováláson is átesett: 1957-ben újrafestették, 1960-ban külsőleg újították, az 1970-es árvíz után pedig további jelentős javításokat kellett elvégezni. A templomtér átfogó, minden részletet érintő festésére azonban már hosszú évek óta nem került sor, ennek igénye rég kifejezésre jutott. Tavaly télen hangzott aztán el, hogy minden lehetőség adott a felújításra. A tervezési időszakot követően, a Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Román Kormány Kultuszminisztériuma, a Königstein-i Kirche in Not szervezet és a templomot látogató magyar, illetve német közösség támogatásával idén júniusban kezdődtek el a munkálatok, melybe a hívek is bekapcsolódtak lelkes kétkezi munkájukkal.
Szerző: andre | 2011. október 8.
9 éve, 7 hónapja, 2 napja és 8 órája

Veszélyben az enyedi vártemplom

szep
09
2011
Miután évszázadokon keresztül nyújtott menedéket végveszélyben a város polgárai számára, most a nagyenyedi vártemplom maga is védelemre szorul. A 14–15. századi erődítmény állaga egyre romlik, és bár az egyházközség elkészítette a felújításhoz szükséges pályázatot, amely meg is kaphatja az uniós támogatást, az önrész biztosítása és a telekjogi problémák veszélyeztetik a beruházást.
Szerző: andre | 2011. szeptember 9.
szep
09
2011
A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács együttműködésében, „Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben” címen született meg az a tematikus útvonal, amely ezzel a Kárpát-medencében egyedülálló vallási és kulturális örökséggel szeretné mélyrehatóan megismertetni az érdeklődőket. Jól szerkesztett, áttekinthető, szép képekkel illusztrált honlapon tájékozódhatunk az útvonalról.
Szerző: andre | 2011. szeptember 9.
9 éve, 7 hónapja, 9 napja és 10 órája

Fajtalankodás, pedofília Székelyudvarhelyen

szep
02
2011
A gonosz Erdélybe is betette a lábát. Genetikai sérültek (hulladékok) tartják félelemben a helyi fiatalokat. Visszaélnek azok kiszolgáltatottságával, vagy életkorukból adódó hiszékenységükkel. Vad dolgok zajlanak Székelyudvarhelyen a Sakáltanyában (a Bányai János Szakközépiskola szomszédságában található) és környékén.
Szerző: andre | 2011. szeptember 2.